RÓLUNK

Üdvözlöm!

Grauzer Zoltán vagyok.

Kiropraktikai tanulmányaimat az Egyesült Államokbeli Northwestern College of Chiropractic-on, ma Northwestern Health Sciences University (www.nwhealth.edu) végeztem és 1996-ban diplomáztam, mint kiropraktőr. Az ezzel járó kiropraktika doktora címet a kiropraktika tudományából szereztem, nem hagyományos orvosi képzés által.

Erdélyben születtem és nőttem fel. Temesváron szereztem építészmérnöki diplomát. Aradon, majd kivándorlásom után az USA-ban is mérnökként dolgoztam néhány évig. Közben hosszútávfutásból szerzett gerincsérülésemre kerestem gyógyszermentes, természetes gyógymódot, mivel mindig is az egészséges életmód felé vonzódtam. Így kerültem kapcsolatba a svédmasszázzsal és a jógával, melyek segítettek rajtam, ezért érdeklődésem egyre inkább a természetgyógyászat felé terelődött. Rövid idő múlva már masszőrként dolgoztam és jógát oktattam.
Gerincsérülésem állapotának lényeges javulását azonban a kiropraktikai kezelések hozták meg. E tapasztalatok alapján határoztam el, hogy kitanulom a kiropraktika tudományát, hogy ez által jobban tudjak másokon segíteni.
Tanulmányaim befejeztével, 1997-ben 17 éves amerikai tartózkodás után költöztem Budapestre és kezdtem el kiropraktőri tevékenységemet. Itthon tovább gyarapítottam természetgyógyászati ismereteimet, melynek révén Alternatív mozgás-és masszázsterápiából (AMM) szereztem újabb képesítést.

Kiropraktikai munkásságom célja:

A különböző természetgyógyászati területeken szerzett tapasztalataimat hasznosítva, útmutatással szolgálni a hozzám fordulóknak a gerinc korrekt működéséről, a gerincproblémák kialakulásának megelőzéséről, a hibás gerincműködés egészségkárosító hatásairól és legfőképpen, a gerinckezelések öngyógyító képességet erősítő hatása által, segíteni pácienseimet gyógyulásukban és egészségük megtartásában.

 

Végzettségek:

Minneapolis Community College – Természettudományos szakirányú végzettség, 1990
Normandale Community College – Pre-Chiropractic, 1992
Northwestern College of Chiropractic – Bachelor of Science in Human Biology, 1995
Northwestern College of Chiropractic – Doctor of Chiropractic, 1996
ETI – Alternatív Mozgás-és Masszázsterápia, 1999

 

Szervezeti tagságok:

Northwestern College of Chiropractic Alumni Association
Magyar Kiropraktőrök Egyesülete
European Chiropractors' Union
European Academy of Chiropractic

 

Továbbképzések:

Hazai kreditpontos továbbképző tanfolyamokon veszek részt 1999 óta.
Adott időpontokban külföldön (Barcelóna, Milánó, Róma, Malaga) kiropraktőrök szakmai találkozóin gyarapítom tudásomat és osztjuk meg tapasztalainkat.

 

Güntner Edit vagyok, a rendelő asszisztense.

Tanulmányaimat egészségturizmus szakirányon végeztem a Heller Farkas Főiskolán. A főiskola elvégzése után egy wellness központban helyezkedtem el. Itt szereztem gyakorlatot recepciósként, de idővel olyan helyre vágytam, ahol minél több emberrel foglalkozhatok munkám során.Ezért, amikor rátaláltam a Grauzer Kiropraktika álláshirdetésére, jelentkeztem, bízva abban, hogy egy elképzeléseimnek inkább megfelelő munkát találok.

Az interjú során derült ki számomra, hogy ezen a helyen érdekesebb munkakörbe kerülhetek, és kerültem is. Megismertem egy eddig általam nem ismert gyógyítási módszert, a kiropraktikát, melynek hatékonyságát saját magam is megtapasztaltam: évek óta meglévő derékfájdalmaim azóta nagymértékben csökkentek. Öröm látnom, hogy az ide gyógyulni érkező emberek a kezelésekre egyre jobb hangulatban és bizakodva érkeznek. Szívesen beszélnek arról, hogy miután közérzetük jobb lett, életminőségük is javult. Arra törekszem, hogy napi teendőim elvégzésével segítsem a rendelőben folyó gyógyító munka sikerét, ezáltal hozzájáruljak a betegek elégedettségéhez.


A lap tetejére